Nieuws

Personele wijzigingen

29-11-2021

Per half december komt Moska Shalizi ons team versterken. Moska heeft tijdens haar middelbare schooltijd hier haar maatschappelijke stage gelopen. Enthousiast geworden voor het tandartsenvak is ze daarna aan de Acta de opleiding tot tandarts gestart.

Tijdens haar studie heeft ze regelmatig ingevallen als assistente. Sommigen van u zullen haar dan ook al ontmoet hebben. Nu is dan het moment dat ze afgestudeerd is en op maandag en dinsdag als tandarts bij ons komt werken. Wij hebben veel vertrouwen in haar en zien dan ook uit naar een mooie samenwerking als collega’s en in het contact met patiënten.

Onze mondhygiëniste Marije Dijkstra gaat, behalve op de donderdagochtend, vanaf 1 januari ook op vrijdag werken.

Tandarts Marieke Dorrepaal zal vanaf die datum niet meer op vrijdag werken.

——————————————————————————

Moderne methode gebitsreiniging
(Guided Biofilm Therapy)

29-11-2021

Voor de gebitsreiniging hebben we nu  in elke kamer de beschikking over EMS-apparatuur. Dit is een moderne methode om met een water/poederstraal en sonische trilling een goede gebitsreiniging uit te voeren. De methode is pijnloos en kan bij vrijwel iedereen gebruikt worden. Dus ook bij implantaten, orthodontische vaste apparatuur, kroon- en brugwerk, implantaten en melkgebit.

De behandeling begint met het kleuren van de tanden. Door de kleurstof wordt het tandsteen, biofilm en de tandplaque zichtbaar gemaakt. Hierdoor kunnen we de verwijdering daarvan zo secuur en subtiel mogelijk uitvoeren en kunnen we u laten zien waar de aandachtspunten voor dagelijkse reiniging liggen.

——————————————————————————

Berichten via Zorgmail

Declaraties, verwijsbrieven en overige communicatie waar privacygevoelige gegevens op staan (BSN-nummer, geboortedatum etc.) worden door ons verstuurd via Zorgmail. In enkele gevallen komt deze mail in uw reclame- of spamfolder terecht. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen, u dient hier zelf uw instellingen voor aan te passen.

——————————————————————————

Ongewenste e-mail

De laatste tijd krijgen wij vaak de melding dat declaraties en afspraakherinneringen niet aankomen. Helaas kunnen wij hier niets aan doen. Mocht u een bericht van ons niet ontvangen hebben, vragen wij u eerst uw ongewenste e-mail te controleren, voordat u contact met ons opneemt.

——————————————————————————

22-5-2019

Bereikbaarheid praktijk

De praktijk is weer goed bereikbaar. De kruising Leusderweg/Van Campenstraat/Daltonstraat is weer open.

Hier vindt u de meest actuele informatie.

——————————————————————————

Praktijk vrijdag 1 februari gesloten

01-2-2019

Op vrijdag 1 februari zijn de tandartsen en onze mondhygiëniste naar het Parocongres geweest om op de hoogte gebracht te worden van de laatste ontwikkelingen.

Onze assistentes kregen hun verplichte bijscholing röntgen.

——————————————————————————

Tarieven per 1 januari 2019

15-1-2019

De nieuwe tarieven zijn bekend. Klik hier voor meer informatie.

——————————————————————————

Stagiaire

08-11-2018

Lies van der Wegen loopt tot eind februari bij ons stage. Zij is derdejaars studente Mondzorgkunde.

——————————————————————————

Poetsen voor Kenia!

07-03-2018

Een leuke actie bedacht door twee tandartsassistentes die vrijwilligerswerk gaan doen. Kinderen gaan bewuster poetsen en leren dat kinderen niet overal op de wereld naar een tandarts kunnen. Bovendien vallen er leuke prijzen te winnen.

Deze actie is afgerond 

——————————————————————————

Stagiaires

01-02-2018

Vanaf 5 februari lopen Merve en Isabel bij ons stage. Beiden zitten in het 2e jaar van de opleiding tandartsassistente aan het MBO. We hopen dat ze veel kunnen leren in onze praktijk en kijken er naar uit om ook van hen te leren.

Deze stages zijn afgerond

De nieuwe tarieven zijn bekend. Klik hier voor meer informatie.

——————————————————————————

We blijven ontwikkelen

Door de aanschaf van nieuwe apparatuur kunnen wij nu uw gebit optimaal reinigen met meer comfort.
Plaque en tandsteen worden door een combinatie van water/poederstralen en fijne trillingen verwijderd met verwarmd water. Deze manier van behandelen wordt door patiënten als minder pijnlijk en ingrijpend ervaren.

——————————————————————————

KNMT-visitatie: werken aan goede mondzorg

In deze praktijk staat goede mondzorg voorop. Om te peilen hoe het met de kwaliteit van de geboden zorg staat, heeft deze praktijk zich laten visiteren. Dit is gebeurd via de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde, de beroepsvereniging van tandartsen.

Tijdens een visitatie nemen daarvoor speciaal opgeleide tandartsen de praktijk onder de loep. Ze kijken naar:

  • Of de praktijk de zaken goed organiseert;
  • Of de praktijk wet- en regelgeving naleeft;
  • Of de patiënt zorg krijgt volgens kwaliteitsnormen.

Na afloop van een visitatie ontvangt een praktijk een rapport met een evaluatie en aanbevelingen. Met het rapport in de hand kan een praktijk verder werken aan het verbeteren van de door hen geboden kwaliteit. Bezoekt u een praktijk met het visitatielogo van de KNMT dan weet u dus zeker dat u bij een praktijk bent waar kwaliteit voorop staat!

Deze praktijk is gevisiteerd in het jaar 2017

 ——————————————————————————

 

 

prot
 

Wennen aan een kunstgebit

Van je eigen tanden naar een kunstgebit is niet niks. Lees er hier meer over.

 ——————————————————————————

Handige weetjes over de mond

* Bij het uitvallen van een volwassen tand: bij voorkeur terugplaatsen van de tand als deze goed schoon is, dit kunt u doen door de tand af te spoelen met melk of deze goed schoon te likken of zuigen met de mond. Durft u dit niet? Bewaar de tand dan in een bekertje melk of in de wang zodat de tand vochtig blijft en neem direct contact op met de tandarts. Let op: plaats een uitgevallen melktand nooit terug. Daarmee kunt u de nieuwe blijvende tand beschadigen.

* Fluoride is een natuurlijke stof die de tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuuraanvallen van bacteriën. Het gebruik van de juiste hoeveelheden fluoride helpt zo gaatjes in tanden en kiezen voorkomen. Daarom is  tweemaal daags poetsen met fluoride belangrijk bij de dagelijkse verzorging van het gebit.

——————————————————————————

Slapen met de mond open is slecht voor het gebit.

Het blijkt zelfs net zo schadelijk als het drinken van frisdrank net voor het slapen gaan!

Lees hier het artikel.

——————————————————————————

 

Nieuwe website: tandvleescijfer.nl

Welk cijfer krijgt uw tandvlees? De website is ontwikkeld door Goed Gebekt, een initiatief van vier mondhygiënistondernemers.

Klik hier voor de website

——————————————————————————

 

Bijwerkingen van medicijnen zichtbaar in de mond

Van een aantal medicijnen is bekend dat ze invloed kunnen hebben op de dentitie. Zo kan antibiotica zorgen voor verkleuringen van tanden en kiezen.                                                                                                                                                                                                                                                            Lees de rest van het artikel hier

 ——————————————————————————

Tips voor angstige patiënten

Ondanks de luxe fauteuil, het zoemende boren en de snel werkende verdoving is 50 – 80 % van de patiënten enigszins bang voor tandartsbehandelingen. Het boek ‘Nooit meer angst bij de tandarts’ geeft patiënten 7 tips om hun tandartsangst te verminderen.

Lees de rest van het artikel hier

——————————————————————————

Mobiele praktijk voor mondzorg ouderen en kwetsbare groepen

Stichting Mondzorg biedt mondzorg aan mensen die niet in staat

zijn om zelf goed voor hun eigen mond en gebit te zorgen en bovendien niet mobiel zijn. 

Klik hier om meer te lezen

——————————————————————————

Iets
met speeksel en bacteriën. Maar wat is je mondweerstand nu eigenlijk?

Steeds vaker hoor je het, zorg voor een goede mondweerstand! Maar wat houdt dit nu eigenlijk in?

Lees hier meer over

 

——————————————————————————

9 Gewoontes die je tanden kunnen verpesten

Iedere dag twee keer poetsen, flossen en stoken is niet voldoende voor een gezond gebit. Ook de hele dag door eten en drinken is een aanslag op je tanden.

Net als heel veel andere gewoonten. Wat is er slecht voor je tanden?

Lees meer…

                                                                               —————————————————————————–

Feiten en fabels over het kindergebit

Ouders hebben de meest uiteenlopende ideeën over hoe een gaatje in het gebit van hun kind is gekomen. Kindertandarts Geertje Kok zet de meest gehoorde misvattingen over poetsen en gaatjes op een rijtje.

Lees meer…

—————————————————————————–

Hoe gezond is jouw mond?

 

Je staat er niet bij stil, maar je mond is enorm belangrijk. Je praat, eet, lacht, zingt en zoent met je mond. Maar wist je dat er ook een relatie is tussen een gezonde mond en een gezond lichaam? Zo kan een ongezonde mond invloed hebben op hart- en vaatziekten, reuma en diabetes. Benieuwd hoe belangrijk een gezonde mond is? Doe de test!