Behandelingen

slide image
slide image
slide image
slide image
slide image

De basis voor duurzame tandheelkunde en een gezonde mond, is een optimaal mondhygiëne niveau. Daarom wordt in onze praktijk veel aandacht besteed aan het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes Wij nodigen u uit om periodiek langs te komen voor een preventief onderzoek en het verwijderen van tandsteen. Tijdens dit consult beoordelen we de conditie van het tandvlees. Er is ook tijd gereserveerd voor het geven van voorlichting en instructie. Indien er tandsteen of tandplaque aanwezig is, wordt dit verwijderd. Zo nodig maken we een vervolgafspraak voor u bij de preventie assistente of de mondhygiëniste.

Preventieplan

  1. Regelmatige controle en het maken van röntgenfoto’s op indicatie
  2. Controle op de mondhygiëne, zo nodig met voorlichting en instructie
  3. Verwijderen van plaque en tandsteen
  4. Controle van de gebitsontwikkeling na doorbraak van blijvende tanden en kiezen en zo nodig verwijzing naar een orthodontist
  5. Het sealen van de kiezen.

Tarieven

De tarieven van tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici worden landelijk door de overheid vastgesteld. Op de tarievenlijst staan de tarieven voor elke prestatie met de daarbij behorende code. Met deze code kunt u op uw zorgpolis controleren of uw verzekeraar een behandeling (deels) vergoedt.
Wanneer u dit doet voordat u een behandeling afspreekt, voorkomt u financiële verrassingen achteraf.

Klik hier voor een compleet overzicht van codes en tarieven.

Overige behandelingen
Indien er tijdens de periodieke controle blijkt dat restauratieve behandeling nodig is dan maken wij hier een vervolgafspraak voor. Wij werken uitsluitende met kwalitatief hoogwaardige materialen. Vullingen worden van tandkleurig materiaal (composiet) gemaakt. Kronen en facings worden indien mogelijk digitaal vervaardigd van keramiek en porselein.
Voor prothese, frames e.d. hebben wij twee tandtechnisch laboratoria waar wij veel mee samenwerken in Leusden en Barneveld.
Wij hopen u op deze website een goede indruk te geven wat onze praktijk te bieden heeft.

Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullende informatie nodig? Neem dan contact met ons op, dit kan zowel telefonisch of via de e-mail.